מגדרה עדשים שחורות של איתן
מג'דרה עדשים שחורות של איתן
רכיבים:
כוס עדשים שחורות (מידה לפני השרייה של העדשים, מומלץ להשרות לילה)
כוס אורז (אחרי שנופה והושרה במים)
קינמון והל לבישול העדשים
כמון, פלפל שחור ומלח למג'דרה.
אופן הכנה:
לוקחים כוס עדשים ומבשלים עם מעט קינמון והל ומרגע רתיחה 10 דקות בישול.
לאחר בישול העדשים מסננים אותם ועוברים להכנת האורז.
מטגנים בצל עד שמשחים היטב ומוסיפים את העדשים והאורז ומתבלים עם כמון, פלפל שחור ומלח.
מוסיפים 2 ורבע כוסות של מים רותחים, מכסים ומבשלים 14 דקות על אש נמוכה.
אחרי שמורידים מהאש מומלץ להשאיר מכוסה כ 5 דקות.
איך נתייחס:
המג'דרה מורכבת מאורז ועדשים שיוצרים יחד חלבון מלא, ל 2 כוסות מג'דרה מוכנה נתייחס כ 3 מנות חלבון + מנת פחמימה בתפריט 1200
תפריט 1500 לפי 2.5 כוסות מג'דרה
תפריט 1800 לפי 3 כוסות מג'דרה
